De beste reistijd voor China

De beste reistijd voor China

Als je op vakantie gaat is het logisch dat je in de beste reisperiode wilt gaan. Het weer in China bepaalt veel tijdens je reis naar dit prachtige land. Op deze pagina vertellen wij je kort welke periode nou het beste is voor een reis door dit land. Zo weet je wanneer je het beste naar de mooie steden van China kunt gaan.

De beste reistijd voor een vakantie kan met veel dingen te maken hebben, dus niet alleen het klimaat. Ook bijvoorbeeld feestdagen spelen een grote rol hierin. 

Hoogseizoen

Het hoogseizoen is mei tot en met augustus. Dit is de warmste periode van het jaar maar er valt dan wel weer erg veel regen. Het is een populaire periode voor een reis door Azië, hierdoor liggen de prijzen van accommodaties ook een stukje hoger dan tijdens de andere seizoenen. Vooral de eerste week van mei is erg duur en druk. Dit komt door de Chinese vakantieweek, de Golden Week. Het is het verstandigst om deze te vermijden.

Tussenseizoen

Het tussenseizoen valt in februari, april, september en oktober. Deze periode is vooral ideaal doordat de prijzen nu een stuk lager zijn en de temperaturen zijn nog steeds aangenaam. Ook vallen er veel minder regenbuien dus hier hoef je je ook niet druk om te maken.

Laagseizoen

Het laagseizoen is van november tot en met februari. Als je naar de prijs kijkt is dit de goedkoopste periode. Het is ook erg rustig bij de meeste accommodaties en bezienswaardigheden. Wel moet je rekening houden met koude temperaturen, vooral in het westen en noorden. Als je naar het zuiden gaat is het laagseizoen wel een goede reisperiode. 

Golden Week

De Chinese inwoners zijn in totaal drie weken in het jaar vrij. In deze drie weken gaan ze dus ook zelf op vakantie, vaak in eigen land. Het is overal dus extreem druk in deze periode. Ook alle prijzen lopen dan erg op. 

De weken zijn rond het Chinese nieuwjaar in februari, de eerste week van mei en de eerste week van oktober. Hou hier dus rekening mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Contact
close slider