Mooiste Chinese steden

Mooiste Chinese steden

Wil je rondreizen in China of ben je gewoon nieuwsgierig naar de steden van China? Lees dan dit artikel, wij hebben de mooiste voor jou op een rijtje gezet. Bekijk hier ook wat de beste reistijd is om deze prachtige plekken te bezoeken.

Beijing

Dit is de hoofdstad van China sinds de mongoolse Yuan-dynastie en dit is daarmee een van de oudste Chinese steden. De stad telt bijna 20 miljoen inwoners en staat hiermee qua inwoners na Shanghai als de grootste stad van China.

Shanghai

Shanghai is de grootste stad van het land. In Shanghai wonen er ruim 23 miljoen mensen, qua inwoners hoort het bij de grootste steden ter wereld. Het is een extreem drukke stad met wolkenkrabbers en gigantische winkelcentra.

Hong Kong

Hong Kong is een erg drukke en leuke stad. Je kan er wolkenkrabbers vinden maar ook bijvoorbeeld schattige oude tempeltjes. Het is in ieder geval een fascinerende plek met neonverlichting en veel muziek, dit zorgt voor een gezellige sfeer. En voor de mensen die van een goed nachtje stappen houden, het nachtleven blijkt hier legendarisch te zijn.

Suzhou

Suzhou wordt vaak omschreven als het Venetië van China. Als je in deze stad aankomt zal je ook meteen begrijpen waarom dit wordt gezegd. Het is een charmante, oude handelsstad die grenst aan de zee met witgekalkte huizen, pagodes, grachten en de wereldberoemde tuinen.

Lijang

Lijang is een stadje met een doolhof van straatjes, bruggetjes, gammele oude houten gebouwen en stromende kanalen. Het is een van de meest bezochte steden in het noorden van Yunnan. Het is te vergelijken met Suzhou door de kanalen, dus ook Lijang wordt wel eens het Venetië van Azië genoemd. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Contact
close slider