Persoonlijke leningen samenvoegen: hoe doe je dat?

Persoonlijke leningen samenvoegen: hoe doe je dat?

Bij een grote aankoop zoals een huis of bijvoorbeeld een auto wordt vaak een hypotheek afgesloten. Maar ook wanneer je eventjes krap bij kas zit kan een lening je even wat meer lucht bieden. Op deze manier kan het daarom zomaar voorkomen dat er meerdere persoonlijke leningen op jouw naam staan. Dat is niet alleen erg onoverzichtelijk, het is ook nog eens erg duur. Je kunt een hoop geld besparen door verschillende privé leningen samen te voegen. Hierdoor heb je uiteindelijk nog maar een lening die je af moet betalen en een rentebedrag dat iedere maand wordt afgeschreven. Omdat we je graag willen helpen om op deze manier geld te besparen geven we je hieronder graag wat tips over het samenvoegen en afsluiten van persoonlijke leningen.

Een goedkope persoonlijke lening afsluiten

Ten eerste wil je natuurlijk wanneer je een persoonlijke lening afsluit er zeker van zijn dat je niet te veel betaalt. Belangrijk is het om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken zodat je de goedkoopste eruit kunt kiezen. Gelukkig zijn er vele vergelijkingswebsites online te vinden die je helpen je persoonlijke lening te berekenen en je overzichtelijk een lijstje met de goedkoopste aanbieders presenteren. Een voorbeeld van zo’n vergelijkingswebsite is spaargids.be. Het enige wat je hoeft te doen is het bedrag in te vullen dat je wilt lenen en hoeveel maanden je erover wilt doen om het terug te betalen. De website presenteert je vervolgens de goedkoopste aanbieder voor jouw lening op afbetaling.

Meerdere leningen samenvoegen

Heb je juist al meerdere leningen op jouw naam staan? Dan wordt het hoog tijd daar iets aan te doen. Je kunt namelijk veel geld besparen door leningen samen te voegen. Vooral leningen op relatief kleine aankopen zoals bijvoorbeeld een wasmachine of een lening bij een postorderbedrijf zijn erg duur. Maar ook creditcardverstrekkers kunnen hoge kosten rekenen wanneer je in de min komt te staan. Over dit soort kleine bedragen wordt vaak een zeer hoge rente gerekend en daarom is het slim zo snel mogelijk van deze leningen af te komen. Vaak bieden aanbieders je een lage rente wanneer je een hoog bedrag leent. Verstandig is het om een nieuwe lening af te sluiten bij een voordelige aanbieder en vervolgens met dit geld alle kleine leningen af te betalen. Wat rest is een overzichtelijke lening met een lagere rente dan je voorheen betaalde. Een win-winsituatie wat ons betreft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Contact