Vaccinaties voor China

Vaccinaties voor China

Ga je op reis gaat naar een verre bestemming moet je eigenlijk altijd wel nadenken over de vaccinaties. Ook bij China is dit het geval. Dus wil je de mooie bezienswaardigheden bezoeken? Dan moet je hier rekening mee houden. Welke inentingen heb je hier nou eigenlijk voor nodig en hoe regel je dit? In dit artikel hebben we deze informatie voor je neergezet.

Welke inentingen heb je nodig voor China

Om te beginnen zijn vaccinaties niet verplicht. Wel is het aan te raden om ze te nemen, dit is toch het veiligst. En voorkomen is beter dan genezen, toch? 

Een van de aanbevolen vaccinaties voor een reis naar China is Gele koorts. Dit geldt wel alleen voor de mensen die in de zeven dagen voor hun reis naar China in een Gele koorts land zijn geweest. Verder zijn DTP en Hepatitis A aan te raden voor een verblijf van korter dan drie maanden. Blijf je langer dan drie maanden in China? Dan is het aan te raden om de volgende inentingen te halen: Buiktyfus, Hepatitis B en Rabiës. 

Het is altijd verstandig om van tevoren contact op te nemen met je huisarts, vooral voor een langere reis. Sommige inentingen voor China moeten al zes maanden voor vertrek gehaald worden.

Muggen en malaria

In China is het mogelijk dat malaria voorkomt. Dit is niet in alle plekken van het land. Verdiep je goed in de gebieden waar je heengaat zodat je weet of daar malaria voorkomt. Het is eigenlijk verstandig om altijd goed beschermd te zijn tegen de muggen. Er zijn namelijk wel meer soorten muggen die vervelend kunnen zijn. 

’s Avonds komen de muggen het meest voor, het is dus slim om dan lange kleding te dragen en DEET te gebruiken. Anti-muggenspray met een minimum van 40% DEET werkt het allerbeste in dit land. Tot slot is het ook verstandig om een klamboe mee te nemen, mocht dit ontbreken in een accommodatie. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Contact
close slider