Welke Belgische banken bieden goedkope leningen aan?

Welke Belgische banken bieden goedkope leningen aan?

Te veel betalen is iets wat je natuurlijk ten alle tijden wilt voorkomen. Of het nu voor een televisie, meubelstuk of vakantie is: het liefst betalen we overal een eerlijke prijs voor. Voor een lening geld natuurlijk hetzelfde. Het is onwijs vervelend als blijkt dat een andere aanbieder een veel lagere rente rekent voor het bedrag dat jij zojuist bij een duurdere aanbieder hebt geleend. Om ervoor te zorgen dat je dat in ieder geval niet hoeft mee te maken informeren we je graag over de goedkoopste aanbieders van België voor leningen op afbetaling. Zo weet je in ieder geval zeker dat je niet te veel betaalt.

Bij deze banken ben je het voordeligst uit

Om er zeker van te zijn dat je de laagste prijs betaalt moet de rentetarieven van leningen van verschillende banken met elkaar vergelijken. Dat kun je heel eenvoudig zelf doen met behulp van een vergelijkingswebsite zoals spaargids.be. Daarbij wordt de vergelijking aangepast op het bedrag dat je wilt lenen en in hoeveel maanden je het wilt afbetalen. Over het algemeen zijn de voordeligste banken om van te lenen in België Cetelem (een internationale aanbieder), Beobank en DHBbank. Houdt echter de website van spaargids.be goed in de gaten voor de huidige rentestanden aangezien deze natuurlijk voortdurend onderhevig zijn aan verandering.

Hoe kunnen banken zo’n voordelige lening aanbieden?

Om erachter te komen hoe sommige banken je zo’n lage rente kunnen bieden dienen we te kijken naar de huidige rentevoet en de ontwikkeling van de hypotheekrente. Deze zijn afhankelijk van huidige ontwikkelingen in de financiële sector en afspraken die gemaakt zijn met de ECB. Op deze manier wordt op basis van de financiële gezondheid van een land en de ontwikkelingen binnen de markt een rente berekend. Wanneer banken een lage rente aanbieden betekent dit dat zij de kosten ergens anders moeten drukken. Vaak wordt dit gedaan door bijvoorbeeld de uitbetaalde rente over spaarrekeningen te verlagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Contact